Hoppa till innehåll

Försommar Diktvideo

Försommar Diktvideo

Försommar Diktvideo är en video där jag läser min dikt med samma namn och har illustrerat den. Dikten skrev jag i slutet på maj 2018 när jag började skriva allt fler dikter om klimatet.

AI om försommar

AI-robot

Försommaren i Sverige är ett kärt och efterlängtat skede, en övergång mellan vårens sista kalla nyp och sommarens fulla värme. Det är under denna tid som naturen verkligen vaknar till liv med en ljuvlig förnyelse och en explosion av grönska. Efter en lång och mörk vinter ser svenskarna värdesättande på denna tid av uppvaknande och återfödelse.

Dagarna blir märkbart längre, solens strålar värmer allt starkare, och himlen tilltar i sin azurblå skrud. Svenska landskap fylls av en vibrerande palett av färger när blommor börjar knoppas, lövträd klär sig allt tätare i fågelkvitter, och trädgårdar börjar mödosamt förberedas för sommarens höjdpunkt.

Pingstliljor och en nyckelpiga

I detta stadiet tar försommaren en speciell plats i hjärtat av kulturen med traditionella festligheter som Valborgsmässoafton där brasor tänds för att välkomna våren och fira ljusets återkomst. Snart följer Nationaldagen och Midsommar – tidpunkter då hela landet tycks stanna upp för att hylla de ljusa nätternas och dagsljusets överflöd.

Folket utnyttjar detta väderförändringens skådespel genom att vistas utomhus så mycket det går; vandringsleder och parker kantas av friluftsentusiaster, och grillar tänds i varje hushåll.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Försommar Diktvideo är gjord för YouTube

YouTube logga

Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.

Titta också på

Tre personer tittar på en dataskärm

Diktvideorna Sommar, Sommardikter och läs dikterna Skomakarnas semester, Gullregn och Jakten på sommaren.

Fler video

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×