För tredje gången på tio år har vårt bostadsbolag Telgebostäder orsakat en vattenläcka i lägenheten. Första gången var när dom bytte blandare i köket och glömde dra åt vattenlåset ordentligt. Vi upptäckte det efter flera veckor då vattnet trängt in under korkmattorna i köket, hallen och arbetsrummet. Vi fick leva i flera månader med högljudda fläktar och borttagna golvmattor.

Andra gången sa det plask en söndagmorgon när jag klev in i badrummet. Avloppsvatten hade trängt upp i avloppsbrunnen under badkaret och var i höjd med tröskeln. Denna gång berodde det på att dom som gjort rent avloppet innan vi flyttat in glömt bort att ta bort en stor rengöringsborste ur avloppet. Ännu en gång togs mattorna bort i hallen, arbetsrummet och badrummet. Och fläktarna surrade i drygt en månad.

I torsdags var det dags igen. Telgebostäder bytte en packning i blandaren i köket och glömde ännu en gång att dra åt vattenlåset ordentligt. Men den här gången hade jag ”tur”. Redan efter ett par timmar upptäckte jag en vattenpöl under köksbordet. Tack och lov så hade vattnet trängt upp vid den alltför stora skarven mellan köksskåpet och kortmattan. Nu behöver dom ”bara” byta köksmattan och göra ett hål i köksskåpet för en fläkt. Och så får vi förstås leva med fläktar i köket ett antal veckor.

Det tråkiga är att jag fyller 50 år inom ett par veckor och ska ha födelsedagsfesten i köket… Men jag är trots det tacksam över att jag bor i en hyreslägenhet, så att jag inte måste låna pengar för att få det ordnat.

Fler bloggar om politik, bostadspolitik hyresrätt, hyreslägenheter, lägenheter och på Intressant.