Snödroppar redan i februari är inte OK!

Snödroppar
Snödroppar 5 februari i Södertälje

Förra året hittade jag dom första snödropparna utanför vårt hus den 5 mars, dvs. exakt en månad senare än i år. För idag på min promenad såg jag dessa tappra vårblommor stolt lysa fram under buskarna. Och det var med blandade känslor jag gick upp efter kameran för att ta en bild. Hur gärna jag än vill ha vår så är det för tidigt och klumpen i magen växer i takt med fåglarnas vårsång som redan började efter nyår här i Södertälje.

Tullpanerna knoppas
Det dröjer inte länge innan tulpanerna blommar

Hörde idag på radion att det finns forskare som tror att klimatförändringarna inte kommer att ske långsamt i små steg utan att det ibland kan komma att ta stora kliv. Vår i februari, en månad tidigare än förra året, känns som ett jättekliv…

[tags]snödroppar, vår, vårtecken, bild, bilder, foto, fotografier, klimatförändringar, klimatförändringarna, väder, Södertälje[/tags] och på Intressant.

2 tankar på “Snödroppar redan i februari är inte OK!”

  1. Utan att lägga in ngt i debatten om klimatförändringar och ökande värme så kan man ju konstatera att norden har haft en väldigt varm vinter, men tex Usa, Kina, Afghanistan och en del andra ställen har haft den kallaste vintern på hundratals år…

    Möjligt att störer omsvängningar är ett tecken på klimatförändringar – men varmare har det dock inte blivit överlag, ännu . . . .

    /K

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest