Hoppa till innehåll

C en självbiografi av Anna Benson

C en självbiografi av Anna Benson

C en självbiografi av Anna Benson (Bladh by Bladh). Nu för tiden händer det sällan att jag läser en bok utan att lägga den ifrån mig. Men nu har det hänt. Anna Bensons bok innehåller visserligen bara 188 sidor, men det var innehållet som höll mig fast.

Förbjuden lesbisk kärlek

Anna Benson, 26 år, journalist och fd bordtennisproffs, blir för första gången våldsamt förälskad i en kvinna. Och inte vilken kvinna som helst utan en offentlig 52-årig som har bröstcancer. Det hela utspelar sig i Stockholm på 2000-talet, men deras kärlek är ”förbjuden” och sker i det fördolda. Något som blir förödande när katastrofen drabbar dem.

Utlämnande

Lesbiskt par

Författarinnan skrev boken under en kort och intensiv period i sitt liv. Prosan är feberhet och nervigt rastlös med en starkt driv framåt. Jag nästan bränner mig när jag klickar fram sidorna på min iPad. Benson skriver utlämnande om sig själv. Hon väjer inte för det som är svårt eller intimt.

Fortfarande görs skillnad på kärlek och kärlek

Det är inte bara en roman om kärlek, den beskriver också konsekvenserna av den syn på samkönad kärlek som fortfarande råder. Att det är skillnad på kärlek och kärlek.

Två kvinnor håller i ett hjärta

Jag rekommenderar alla som vill läsa om sann passionerad kärlek med förhinder att läsa Anna Bensons debutbok.

AI om Anna Benson

AI-robot

Hon är en känd svensk journalist, författare och före detta bordtennisproffs, har blivit känd för sin mångsidighet och starka personlighet. Med en bakgrund i sportvärlden, där hon nådde professionella nivåer i bordtennis, har Anna utvecklat en imponerande karriär även inom skrivande och media.

Journalistik och skrivande: Efter att ha avslutat sin karriär inom bordtennis, växlade Anna fokus till journalistik och författande. Hon har skrivit för flera stora tidningar och tidskrifter i Sverige, och även utgivit böcker som handlar om hennes personliga erfarenheter samt andra ämnen som rör svensk kultur och samhälle.

Författarskap

Anna Benson är författare till flera verk, däribland ”C en självbiografi”, som är uppmärksammad för sitt fängslande innehåll och korta men intensiva prosa. Boken beskriver en djup och förbjuden kärlekshistoria och tar upp tabubelagda ämnen med en öppen och utlämnande stil.

Personligt och offentligt liv: Anna lever och verkar i Stockholm, och över åren har hon blivit en respekterad figur i både litterära och journalistiska kretsar. Hennes verk, ofta inspirerade av hennes egna erfarenheter, berör skarpt och öppet svårigheter och realiteter i det moderna samhället, vilket gör hennes böcker och artiklar relevanta och tankeväckande för många läsare.

Anna Benson förblir en framträdande och inspirerande gestalt i svensk offentlighet, med ett arv som breder sig över flera olika discipliner och media.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Läsa

Recensionerna Liten handbok i konsten att bli lesbisk, Splittrad själar och blogginlägget Att som ung lesbisk veta vem du är.

Fler recensioner

C en självbiografi av Anna Benson är en recension.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

2 kommentarer till “C en självbiografi av Anna Benson”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen