C en självbiografi av Anna Benson

C en självbiografi av Anna Benson

Uppdaterad 21 maj 2023

C en självbiografi av Anna Benson (Bladh by Bladh). Nu för tiden händer det sällan att jag läser en bok utan att lägga den ifrån mig. Men nu har det hänt. Anna Bensons bok innehåller visserligen bara 188 sidor, men det var innehållet som höll mig fast.

Förbjuden lesbisk kärlek

Anna Benson, 26 år, journalist och fd bordtennisproffs, blir för första gången våldsamt förälskad i en kvinna. Och inte vilken kvinna som helst utan en offentlig 52-årig som har bröstcancer. Det hela utspelar sig i Stockholm på 2000-talet, men deras kärlek är ”förbjuden” och sker i det fördolda. Något som blir förödande när katastrofen drabbar dem.

Utlämnande

Lesbiskt par

Författarinnan skrev boken under en kort och intensiv period i sitt liv. Prosan är feberhet och nervigt rastlös med en starkt driv framåt. Jag nästan bränner mig när jag klickar fram sidorna på min iPad. Benson skriver utlämnande om sig själv. Hon väjer inte för det som är svårt eller intimt.

Fortfarande görs skillnad på kärlek och kärlek

Det är inte bara en roman om kärlek, den beskriver också konsekvenserna av den syn på samkönad kärlek som fortfarande råder. Att det är skillnad på kärlek och kärlek.

Två kvinnor håller i ett hjärta

Jag rekommenderar alla som vill läsa om sann passionerad kärlek med förhinder att läsa Anna Bensons debutbok.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Läsa

Recensionerna Liten handbok i konsten att bli lesbisk, Splittrad själar och blogginlägget Att som ung lesbisk veta vem du är.

Fler recensioner

C en självbiografi av Anna Benson är en recension.

Författare

  • Iréne Svensson Räisänen

    Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden. Dessutom gör jag hemsidor och bloggar till författare/poeter.

2 reaktioner på ”C en självbiografi av Anna Benson”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen
Rulla till toppen