Splittrade själar – Om dissociation

Splittrade själar – Om dissociation, antologi

Splittrade själar – Om dissociation, är antologi som jag har läst under sommaren. Det ska sägas direkt, jag visste inte mer om dissociation än att det kan ingripa multipla personligheter. Min okunskap och erfarenhet var stor, trodde jag, för det visade sig att jag själv också haft känning av diagnosen. Så för mig personligen har det varit en aha-upplevelse att läsa den här antologin.

Läs merSplittrade själar – Om dissociation, antologi

Om det inte hänt hade jag inte blivit

Om det inte hänt hade jag inte blivit, dikter av Magnus R Lindgren (Lea Libri)

Om det inte hänt hade jag inte blivit (Lea Libri), är en talande titel för Magnus R Lindgrens första diktsamling. Blandningen av radbrytna dikter, prosadikter och haiku handlar alla om uppbrott. Om människan före, under och efter brytningen.

Poeten slå fast det svåra i att veta om det är dags att gå, och i så fall till vad, i den inledande dikten Fågelns flykt.

Läs merOm det inte hänt hade jag inte blivit, dikter av Magnus R Lindgren (Lea Libri)

MITT NAMN ÄR

MITT NAMN ÄR dikter av EliSophie Andrée

MITT NAMN ÄR, en diktsamling av EliSophie Andrée utgiven av Smockadoll förlag är verkligen en knytnäve rakt i ansiktet. Det är poesi av en poet som är förbannad på vårt ojämställda samhälle. På hur skillnaderna mellan kvinnor och män gör heterosexuella relationer svåra att få att hålla. Hur rädslan för att utsättas för sexuella övergrepp och våld kolliderar med jagets längtar efter kärlek.

Läs merMITT NAMN ÄR dikter av EliSophie Andrée

Liten handbok i konsten att bli lesbisk

Liten handbok i konsten att bli lesbisk

Liten handbok i konsten att bli lesbisk (Leopards förlag)

Liten handbok i konsten att bli lesbisk är boken jag väntat länge på. Jag har som många andra lesbiska fått höra heterokvinnor säga: ”Om jag ändå kunde bli lesbisk.” Här kommer svaret i form att en snyggt designad handbok av den lesbiska ikonen Mian Lodalen och doktoranden Matilda Tudor.

Handboken är rolig, ironisk och har en svart underton. Kvinnor som lever med män löper betydligt större risk att drabbas av dödligt våld, att inte kunna göra karriär, att få lägre pension än kvinnor som lever med kvinnor. Att lesbiska får orgasm betydligt oftare än heterokvinnor är ju både positivt och negativt.

Läs merLiten handbok i konsten att bli lesbisk

Recension: Skriv din bok och sälj den!

Skriv din bok och sälj den! av Dag Öhrlund (Bra Böcker)

Skriv din bok och sälj den!

Det här är en skrivhandbok som tar vi där de vanliga slutar. Författaren Dag Öhrlund som har en framgångsrik karriär bakom sig delar med sig av sina egna misstag på vägen att bli utgiven. Han låter också några av våra främsta författare och debutanter berätta hur dom gått tillväga för att få sin första bok utgiven. Även förläggare och agenter få komma till tals.

Du får också veta hur bokbranschen fungerar, hur du kan marknadsföra din bok och hur förhandlar dig fram till ett bra av avtal när det är dags att skriva kontakt. Ja, det här är en bok om att bli utgiven på ett förlag. Tänker du ge ut din bok själv finns det andra böcker du kan läsa.

Läs merRecension: Skriv din bok och sälj den!

Pin It on Pinterest