Splittrade själar – Om dissociation

Splittrade själar – Om dissociation, antologi

Splittrade själar – Om dissociation, är antologi som jag har läst under sommaren. Det ska sägas direkt, jag visste inte mer om dissociation än att det kan ingripa multipla personligheter. Min okunskap och erfarenhet var stor, trodde jag, för det visade sig att jag själv också haft känning av diagnosen. Så för mig personligen har det varit en aha-upplevelse att läsa den här antologin.

Läs merSplittrade själar – Om dissociation, antologi

MITT NAMN ÄR

MITT NAMN ÄR dikter av EliSophie Andrée

MITT NAMN ÄR, en diktsamling av EliSophie Andrée utgiven av Smockadoll förlag är verkligen en knytnäve rakt i ansiktet. Det är poesi av en poet som är förbannad på vårt ojämställda samhälle. På hur skillnaderna mellan kvinnor och män gör heterosexuella relationer svåra att få att hålla. Hur rädslan för att utsättas för sexuella övergrepp och våld kolliderar med jagets längtar efter kärlek.

Läs merMITT NAMN ÄR dikter av EliSophie Andrée

Om att gråta sig till sömns och annat trams

Om att gråta sig till sömns och annat trams av Roza Takiporian

Om att gråta sig till sömns och annat trams av Roza Takiporian (Mimer bokförlag). Det är inte alla unga debutanter, Roza Takiporian är 23 år, som skulle våga inleda sin novellsamling med en novell där huvudpersonen är 91 år och man. Men det gör hon och så är standarden för boken satt. Novellen ”När hjärtat slutar slå” är också en av de starkaste i samlingen.

Läs merOm att gråta sig till sömns och annat trams av Roza Takiporian

Pin It on Pinterest