Splittrade själar – Om dissociation

Splittrade själar – Om dissociation

Splittrade själar – Om dissociation, är antologi som jag har läst under sommaren. Det ska sägas direkt, jag visste inte mer om dissociation än att det kan ingripa multipla personligheter. Min okunskap och erfarenhet var stor, trodde jag, för det visade sig att jag själv också haft känning av diagnosen. Så för mig personligen har det varit en aha-upplevelse att läsa den här antologin.

Läs mer

MITT NAMN ÄR

MITT NAMN ÄR dikter av EliSophie Andrée

MITT NAMN ÄR, diktsamling av EliSophie Andrée utgiven av Smockadoll förlag, är en knytnäve rakt i ansiktet. Det är poesi av en poet som är förbannad på vårt ojämställda samhälle. På hur skillnaderna mellan kvinnor och män gör heterosexuella relationer svåra att få att hålla. Hur rädslan för att utsättas för sexuella övergrepp och våld kolliderar med jagets längtar efter kärlek.

Läs mer

iten handbok i konsten att bli lesbisk

Liten handbok i konsten att bli lesbisk

Liten handbok i konsten att bli lesbisk (Leopards förlag) är boken jag väntat länge på. Jag har som många andra lesbiska fått höra heterokvinnor säga: ”Om jag ändå kunde bli lesbisk.” Här kommer svaret i form att en snyggt designad handbok av den lesbiska ikonen Mian Lodalen och doktoranden Matilda Tudor.

Läs mer

Besvärjelser ristade i trä & sten

Besvärjelser ristade i trä & sten

Besvärjelser ristade i trä & sten är en diktsamling av Lupina Ojala (eget förlag). Omslaget är avskalat brunt på denna 54 sidor tunna diktsamling. Innehållet är kraftfullare än så. Dikterna har namn som Trä, Guld, Tecken, Snö och liknande men också mer lekfulla som tex Cappuccino.

Läs mer

Om att gråta sig till sömns och annat trams

Om att gråta sig till sömns och annat trams av Roza Takiporian

Om att gråta sig till sömns och annat trams av Roza Takiporian (Mimer bokförlag). Det är inte alla unga debutanter, Roza Takiporian är född 1989 och 23 år vid debuten, som skulle våga inleda sin novellsamling med en novell där huvudpersonen är 91 år och man. Men det gör hon och så är standarden för boken satt. Novellen ”När hjärtat slutar slå” är också en av de starkaste i samlingen.

Läs mer

C en självbiografi av Anna Benson

C en självbiografi av Anna Benson

C en självbiografi av Anna Benson (Bladh by Bladh). Nu för tiden händer det sällan att jag läser en bok utan att lägga den ifrån mig. Men nu har det hänt. Anna Bensons bok om C innehåller visserligen bara 188 sidor, men det var innehållet som höll mig fast.

Läs mer

Pin It on Pinterest