Assyriska laget

Igår var jag och såg den första allsvenska forbollsmatchen någonsin i Södertälje, Assyriska-Halmstad BK. Trots att matchen slutade 0-0 och det inte var många målchanser fanns det inte många tråkiga stunder. Om inte annat för att hemmapubliken var så entusiastisk.

Assyriskas överraskande starka inledning i allsvenskan väcker uppmärksamhet runt om i landet och världen. Matchen sändes i 82 länder utöver Sverige. Det ger positiv reklam för Södertälje som kommun. Och det är något min kommun behöver.

Nu är inte Assyriska ensamma om att vara framgångsrika inom Södertäljeidrotten. I pausen mellan halvlekarna gratulerades vårt herrlag i basket SBBK till SM-guldet.Tidigare på söndagsmorgon hade Södertälje-Nykvars Orinenteringsförenings herrlag vunnit 10-mila vilket också uppmärkammades.

Dessutom är vi framstående inom en massa andra idrotter så som ishockey, innebandy, långlöpning, vollyboll, gymnastik m fl. Framgångsrika Södertäljeidrottare gör att jag och många med mig kan räta på ryggarna och vara stolta över den kommun vi lever i.