Skriv en metafor för live

Skriv en metafor för livet

Skriv en metafor för livet är en skrivövning med ett skrivtips. En metafor är bild för något annat, som t.ex. ”Ängens gröna mantel” (gräs). Blanda inte ihop metaforen med en liknelse som innehåller jämförelseord exempelvis ”som”, ”liksom” eller ”såsom”. En metafor innehåller inga jämförelseord utan du målar med orden.

Läs mer

Skriv en sommarnovell

Skriv en sommarnovell

Skriv en sommarnovell som till det yttre kan se ut att handla om sommaren men som handlar om en människas inre liv. Du kan antingen skriva om dig själv, någon i din familj, en släkting, en vän eller en påhittad person.

Läs mer

9 tips Så gör du en boktrailer

JAG BER INTE OM URSÄKT diktsamling av poeten Iréne Svensson Räisänen

9 tips så gör du en boktrailer. När du skrivit din bok och den äntligen är färdig för att möta sina läsare är det dags att marknadsföra den. Ger du själv ut den kan du göra en boktrailer och lägga upp på YouTube. Sen länkar du in den i sociala medier som Facebook, Google+, Twitter m.fl.

Läs mer

Vad ska du skriva om?

Vad ska du skriva om?

Vad ska du skriva om? är en skrivövning. Många frågar mig hur de ska komma på vad de ska skriva om. Vet du inte det ska du kanske fundera på om du alls ska skriva. Eller så har du kanske inte tillgång till dina inre berättelser. Nej, fortsätt läsa – det är inte så flummigt som det kan verka.

Läs mer

Pin It on Pinterest