Skriv slutet till novellen

Skriv slutet till novellen

Uppdaterad 10 maj 2023

Skriv slutet till novellen är en skrivövning där du får träna på att avsluta din berättelse. Med övning så finslipar du tekniken. På köpet får du uppslag till fler texter.

Tips

Inledningen i en text är viktig för att locka läsaren att fortsätta läsa. Minst lika viktig är slutet där konflikten får sin lösning och alla trådar knyts ihop. Tänk på att sluta i tid och att inte skriva en sammanfattning av vad som redan skrivits. Många börjar med slutet för att veta var de är på väg. Spara ditt slut inför framtida övningar.

Skriv slutet till novellen, övning:

Skriv ett slut till en novell om höstkärlek, surströmming, USA, övervakning eller dominans. Högst 10 rader eller 160 ord.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

Gör också övningarna

Skrivövningarna Skriv inledningen på din nästa novell, 7 tips på hur du skriver en novell, Skriv en spännande novell, Skriv en kärleksnovell och titta på min video 3 sätt att avsluta din text.

Fler skrivövningar

Författare

  • Iréne Svensson Räisänen

    Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden. Dessutom gör jag hemsidor och bloggar till författare/poeter.

2 reaktioner på ”Skriv slutet till novellen”

  1. Alice stirrade på sin spegelbild. Hon mötte inte sin egna blick. Hon granskade istället sin kropp. Hon hade inte märkt hur hennes kropp såg ut. Vita ärr nästan lyste på hennes magra armar. Ett kors gjord av vita ärr syntes tydligare än dem andra ärren. Hennes revben stack ut och höftbenen likaså. Vad hade hon gjort med sig själv?
    Hon drog på sig sin tröja och klev ut från badrummet, ut i personalrummet med ny styrka.

    Väldigt rolig skrivövning! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen
Rulla till toppen