Hoppa till innehåll

Skriv slutet till novellen

Skriv slutet till novellen

Skriv slutet till novellen är en skrivövning där du får träna på att avsluta din berättelse. Med övning så finslipar du tekniken. På köpet får du uppslag till fler texter.

Tips

Tips

Inledningen i en text är viktig för att locka läsaren att fortsätta läsa. Minst lika viktig är slutet där konflikten får sin lösning och alla trådar knyts ihop. Tänk på att sluta i tid och att inte skriva en sammanfattning av vad som redan skrivits. Många börjar med slutet för att veta var de är på väg. Spara ditt slut inför framtida övningar.

Skriv slutet till novellen, övning:

Övning

Skriv ett slut till en novell om höstkärlek, surströmming, USA, övervakning eller dominans. Högst 10 rader eller 160 ord.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

Gör också övningarna

Skriv inledningen på din nästa novell, 7 tips på hur du skriver en novell, Skriv en spännande novell, Skriv en kärleksnovell och titta på min video 3 sätt att avsluta din text.

Fler skrivövningar

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

2 kommentarer till “Skriv slutet till novellen”

  1. Alice stirrade på sin spegelbild. Hon mötte inte sin egna blick. Hon granskade istället sin kropp. Hon hade inte märkt hur hennes kropp såg ut. Vita ärr nästan lyste på hennes magra armar. Ett kors gjord av vita ärr syntes tydligare än dem andra ärren. Hennes revben stack ut och höftbenen likaså. Vad hade hon gjort med sig själv?
    Hon drog på sig sin tröja och klev ut från badrummet, ut i personalrummet med ny styrka.

    Väldigt rolig skrivövning! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen