Skriv inledningen på din nästa novell – skrivövning

Skriv inledningen på din nästa novell. Den kan handla om maktspel, vänskap, miljöpåverkan, en fejd eller vårkänslor. Presentera konflikten och huvudpersonen. Tänk på att din början ska dra in läsaren i din text så hen fortsätter att läsa.

Högst fem rader eller 500 tecken inklusive mellanslag.

Dela gärna med dig här i en kommentar!

Fler skrivövningar

8 tankar på “Skriv inledningen på din nästa novell – skrivövning”

 1. Stenbumlingen invid huset var så iögonenfallande att jag inte kunde undgå att kommentera det.

  ”Det är ett flyttblock”, sade mäklaren. ”Det kom med isen hit och blev kvar när den drog sig tillbaka.”

  Jag irriterades över att han förklarade en sådan sak för mig, alldeles som hade jag varit ett litet barn; något som mäklaren tydligen kände på sig, för han tillade snabbt: ”Folk brukar få för sig saker och ting, att det skulle vara någon sorts Stonehenge i miniformat, men det är det alltså inte.”

  Svara
 2. Här kommer min början:

  Elin hörde hur dörren slängdes upp och hårt slå i väggen. Utan att behöva vrida huvudet bort från datorskärmen kunde hon fastställa vem det var. Erik hade anlänt. Ingen annan öppnade på det sättet. Inte han heller, alla dagar. Bara de morgnar han var på dåligt humör. Kroppen reagerade direkt. Hennes axlar drogs upp mot halsen. Fingrarna blev kalla.

  ”Elin. Följ med mig in på mitt rum. Nu på en gång.”

  Svara
 3. Ett gällt tjut ljuder när ångan släpps ut ur lokets ångpanna så häftigt att den fyller hela stationen. Jaques stiger ut ur vagnen och ner på perrongen. Ångan, som hemma fyllde honom med förundran inför den nya teknologin och en aning yrkesstolthet, känns bara i vägen här i en ny okänd stad. Den känns klibbig och ligger så tjockt att han inte kan se vart han ska gå. När ångan väl har skingrats tillräckligt för att kunna utröna former runt omkring, trevar han sig ut ur stationen.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This