Långa eller korta meningar? Eller både och? Den härövningen är till för att du ska se skillnaden mellan långa och korta meningar. Hur det ändrar tempot i texten.
Långa eller korta meningar? Övning:
Skriv en prosatext om katten som sitter fast i trädet. Katten vågar inte ta sig ner eller skriv om hunden som gömmer sitt favoritben på sophögen. Skriv först en version med så långa meningar som möjligt.
Sedan en version med så korta meningar som möjligt. Efter det en tredje där du tar meningar ur båda föregående versionerna. Varje version ska vara exakt 200 ord lång.
Dela med dig
Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.
Gör också skrivövningarna
Skriv inledningen på din nästa novell, Dagbok underlag till novell och Inledning och slut.