I Hoppet Diktvideo läser jag, Iréne Svensson Räisänen, min dikt Hoppet III. Den handlar om leta, famla efter tro på mänsklighetens överlevnad. En av mina favoritpoeter Emily Dickinson är med på ett hörn. Videon är min 100:ade på YouTube.
Om framtidstro och Emily Dickinson
I en tid då nyhetsflöden ofta är fyllda med dystra rapporter om klimatkriser, politisk instabilitet och sociala orättvisor, kan tron på mänsklighetens överlevnad framstå som en bräcklig kvist som håller oss från att falla ner i förtvivlans mörka avgrund.
Emily Dickinson, den berömda poeten som ibland nämns i den samtida diktningen, skrev att ”Hoppet är en sak med fjädrar”. Denna metafor talar om dess lätthet och förmåga att lyfta oss. När vi famlar efter tro på vår överlevnad som mänsklighet, är det ofta genom detta som vi finner styrkan att fortsätta söka och arbeta för lösningar.
För att bevara och stärka denna förtröstan är det viktigt att vi omger oss med positiva influenser och historier om framgång, kärlek och enhet. Vi kan finna inspiration i konsten, litteraturen och hos varandra. Delade erfarenheter och kollektiva strävanden, som visas i diktvideor och andra kreativa uttryck, är viktiga för att sprida och upprätthålla en känsla av tillförsikt.
ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.
Hoppet Diktvideo är gjord för YouTube
Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.
Läs också
Mina dikter Hoppet, Hoppet II, Glöm inte, Godhet, Mörkret, Gåtan, 5 dikter om sömnlöshet och titta på videon Mörkrets öga.