Hoppa till innehåll

Juni diktvideo

Juni diktvideo är en video av mig, poeten Iréne Svensson Räisänen, där jag läser fem av mina haiku och senryu på temat juni och midsommar. Jag har också illustrerat dikterna som alla är skrivna på 2000-talet.

AI om den första sommarmånaden

AI-robot

Årets sjätte månad viskar till dig med grönskans mjuka röst. Den står vid sommarens gyllene port, och bjuder varmt in dig till ljusets och värmevågors fest. Första sommarmånaden bjuder ny livsglädje då naturen bär sin fägring som en stolt krona.

I denna månad danar morgondaggen små glittrande speglar på varje grässtrå, och tusenskönans vita blad speglar soluppgångens klara strålar. Dagarna töjer sig länge och nätterna blir ett blått skimmer. Du kan hämtar energi under de ljusa timmarna när solen knappt sjunker under horisonten.

Enheten i livets cykel föds på nytt i. Svalornas akrobatiska flyg förkroppsligar friheten. Barnens skratt ekar genom parker och vid sjökanter som ljudande hyllningar till sommarlovet. Midsommarstången reses, dansande händer förenas, och blommor flätas med hopp om kärlek och lycka.

Midsommarstång

Det är inte bara en tid för traditioner och firande. Det är månaden som återför människan till hennes ursprungliga band med naturen. Du och jag vandrar i skogar och vid hav, där vildblommornas palett flammar emot oss. Det är nu, i junis omfamning, som vi reflekterar över förfluten tid samtidigt som vi ser framåt med förväntan.

Sommaren bärs i bröstet och är dess löfte om skönhet och livskraft. En månad att fira, beundra och leva helt och hållet.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Juni diktvideo är gjord för YouTube

YouTube logga

Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.

Läs också

Läsa

Mina dikter Juniminnen, Sommarregn min samling med sommardikter och se diktvideon Juni bjuder.

Fler video

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen