Hoppa till innehåll

Kärlekens sakrament Diktvideo

Kärlekens sakrament Diktvideo där jag läser en dikt jag skrev till min fru 2015 när vi firade att det är 31 år sedan vi möttes. Jag har illustrerat dikten.

AI om kärlekens sakrament

AI-robot

Kärlekens sakrament, eller eukaristin som det ofta kallas i kristna traditioner, är en central rit inom kristendomen och har sina rötter i Bibeln. Det är en ceremoni som symboliserar Jesu sista måltid med sina lärjungar, vilken beskrivs i de synoptiska evangelierna i Bibeln

Regnbågshjärta

Under den sista måltiden tog Jesus bröd, välsignade det, bröt det och gav det till sina lärjungar och sa, ”Detta är min kropp som ges åt er; gör detta till minne av mig.” Sedan tog han en bägare med vin, tackade Gud och gav dem, och sa, ”Denna bägare är det nya förbundet i mitt blod, som blir utgjutet för många till syndernas förlåtelse.”

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Kärlekens sakrament är gjord för YouTube

YouTube logga

Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.

Titta också på

Tre personer tittar på en dataskärm

Videorna Silver, Skogsrået, Kloning och läs dikten Kärlekens sakrament – Eukaristin.

Fler video

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×