Hoppa till innehåll

Ordlöst Diktvideo

Ordlöst Diktvideo är en video där jag läser en obunden dikt som aldrig tidigare publicerats. Dikten handlar om filmpoesi och var den poesin finns. Jag har illustrerat dikten.

AI om poesi i film

AI-robot

Det är en konstform där poesi möter den visuella världen av film. Det är en mångfacetterad genre där ordens rytm och betydelser förenas med rörliga bilder för att skapa en djupare emotionell upplevelse för tittaren. Filmpoesi strävar efter att transcendera traditionella berättelser och istället förmedla en känsla, en atmosfär eller en idé genom en symbios av visuell och verbal konst.

Denna konstform kan manifestera sig på många sätt: genom att en dikt läses upp medan kompletterande bilder visas, genom en filmad berättelse som är varsamt vävd samman med poetiska element, eller genom en helt visuell representation av poesi utan talade ord. Ofta är musik också ett viktigt element som förstärker den poetiska upplevelsen.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Ordlöst Diktvideo är gjord för YouTube

YouTube logga

Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.

Titta också på

Tre personer tittar på en dataskärm

Videorna Ordens pris, Katedral, Sociala medier , Utgångspunkt och läs dikten Orduppror .

Fler video

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen