Så skickar du in dikter och frågor

Så skickar du in dikter och frågor – Poetpodden

Så skickar du in dikter och frågor

Så skickar du in dikter och frågor till Poetpodden:

  1. Tala in en egen dikt kan du göra med gratisprogrammen Audacity eller annat ljuinpelsningsprgram du har i din dator.
  2. I surfplattan har du säkert flera ljud- röstinspelningsappar du kan testa. Om du inte är nöjd med dem kan du ladda ner och testa Hindenburg eller andra.
  3. Opinion är en utmärkt app du kan ladda ner till iPhone. De flesta mobiler har liksom plattorna förinstallerad ljud- röstinspelningsappar du kan testa. Duger inte de finns det fler att ladda ner.
  4. Tänk på att spela in i en miljö med så lite störande ljud som möjligt.
  5. Ljudet bör inte vara för högt. Då kan det gå sönder och låta illa.
  6. Ljudnivån bör inte heller vara för låg.
  7. Lyssna hur det låter och gör en ny inspelning om du inte är nöjd.
  8. När du är nöjd med din inspelning kan du spara i nästan vilket ljudformat du vill eller kan. Jag kan öppna de flesta.

Läs merSå skickar du in dikter och frågor – Poetpodden

Snart är Poetpodden i ditt öra

Snart är Poetpodden i ditt öra

Snart är Poetpodden i ditt öra. På tisdag, den 15 september, är det premiär på en podd för dig som gillar poesi. Kanske skriver du för datormappen, vill lära dig mer om att skriva dikter eller är publicerad poet. Alla som tycker om dikter kan få ut något av att lyssna på Poetpodden Mitt liv bland orden. Så småningom kommer jag att intervjua poeter, förläggare, lektörer och andra som kan vara av intresse för dig som älskare av dikter.

Läs merSnart är Poetpodden i ditt öra

Intro till Poetpodden

Intro till Poetpodden

Intro till Poetpodden. Jag är färdig med introt till Poetpodden. Här kan du lyssna och gärna kommentera:

Eftersom det här med ljudinspelning och podcast är helt nytt för mig behöver jag dina synpunkter. Hur låter ljudet? Är musiken för hög? osv.

Jag vill också ha mängder med frågor om diktning och allt annat som rör oss poeter. Dessutom sitter jag och vänta på just din inspelning av din egen dikt. Varje vecka kommer jag att spela upp en lyssnardikt och berätta varför jag valt den. Är du en av dom tre första som skickar in dikt får du en diktantologi via posten.

Läs merIntro till Poetpodden

Poetpodden vill ha dikter och frågor

Poetpodden vill ha dikter och frågor

Poetpodden vill ha dikter och frågor. Jag vill få mängder av frågor kring allt som rör skrivandet av dikter. Det spelar ingen roll om du skriver orimmat eller rimmat, på versmått eller inte osv. Har du en fråga som rör själva tillvägagångssättet? Vad är en haiku? Manliga eller kvinnliga rim? Hur du ska sätta ihop dina dikter till en diktsamling? Publicering? Uppläsning?

Läs merPoetpodden vill ha dikter och frågor

Pin It on Pinterest