Vad är min åsikt värd?

Dagligen varje timme hör, läser eller ser jag saker som jag tycker något om. Jag bildar mig en åsikt. När jag gjort det brukar jag inte vara sen att tala om vad jag kommit fram till. Tidigare skrev jag ofta ett blogginlägg för att framföra min åsikt. Men allt för många gånger också för att skriva av mig. Idag frågar jag mig istället vem som skulle vilja veta vad just jag tycker. Vad är min åsikt värd?

Diskuterar hela tiden
Det är inte så att jag slutat bry mig om vad som händer i min lilla värd och den stora värden. Nej, dagligen uttrycker jag ofta mina åsikter om både stort och smått. Jag och Tuulikki (min fru) diskuterar hela tiden nyheter i tidningar, på radio och TV. Ofta tycker vi olika och det är som det bör vara. Fast sällan blir vi osams när våra åsikter går isär. Och när det gäller för oss gemensamma saker brukar vi tycka lika.

Lyssna på andras åsikter
Att lyssna på andras åsikter som går mot den egna kan vara svårt. Jag är ofta så ivrig att få fram vad jag tycker att jag försöker prata över Tuulikki. Hon får höja rösten ordentligt för att få mig att lyssna. Och egentligen lyssnar jag gärna. Det gör jag också här i bloggen. Jag är nyfiken på vad just du tycker om det jag skrivit. Men det är väldigt sällan du väljer att dela med dig. Tyvärr, för jag värderar din åsikt högt.

Kan inte ens klicka på Gilla
Idag tycker vi till om det mesta hela tiden och delar ständigt med oss av våra åsikter på Facebook och Twitter, i bloggar och kommentarer på tidningar och i community. För varje gång jag läser alla kloka, insiktsfulla och mindre intressanta tankar om stort och smått ökar tvivlet på vad min egen åsikt är värd. Jag tystnar och klarar inte ens av att klicka på Gilla.

Vad är min åsikt egentligen värd i det dagliga bruset?

Intressant?