Augusti

Augusti

Uppdaterad 2 augusti 2023

Doften av mognad stiger
månen hänger rund
solrosen söker himlen

© Iréne Svensson Räisänen (2010-08-18)

Om dikten

Släck inte elden

Ur min diktsamling Släck inte elden. Jag skrev diktenunder ett besök i en väns kolonilott när jag gick runt och tittade på blommor, grönsaker, bär och frukter. Doften av höst började kännas i luften.

Månaden associeras med övergången från sommar till höst. Det är en tid då temperaturen börjar svalna och naturen förbereder sig för den kommande årstidsförändringen.

Dikten är skriven i haiku-formen, ett traditionellt japanskt diktmått. Haiku är kända för att vara korta och koncisa, oftast bestående av tre rader med en total av 17 stavelser. Diktens syfte är att förmedla en känsla eller observation om naturen.

Min dikt handlar om hur doften av mognad sprider sig i luften. Dikten nämner också en hängande måne och en solros som sträcker sig mot himlen. Dessa bilder kan förmedla en känsla av övergång och förändring när sommaren går mot sitt slut.

Läs också

Läsa

Mina dikter Augustiorkestern, Sommaren säger hej då, Augusti II och titta på min video Samtal i augusti.

Fler dikter

Augusti är skriven på versmåttet haiku.

Författare

  • Iréne Svensson Räisänen

    Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden. Dessutom gör jag hemsidor och bloggar till författare/poeter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen
Rulla till toppen