Ljungen en matta mellan blåbär och lingon sommarens avsked
© Iréne Svensson Räisänen (2020-08-21)
Innehåll
Om dikten
Jag skrev dikten under coronapandemin när jag tog långa promenader i skogen för att komma ut utan att träffa andra människor. Min haiku handlar om naturen de sista dagarna i augusti innan sommaren tar farväl för året. Då skogen är ett skafferi med svamp och bär som djur och människor äter och lagrar inför vintern.
Det märks speciellt på den svaga lukten av förruttnelse att sommaren är mot sitt slut.
Läs också
Mina dikter Sensommarfest, Hej då, Slutet är nära, Tack och hej, Nattsång och Döden.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar