Ansvaret väger framtiden får visa hur tungt, lätt, lika fred styrs inte med vapen ord på papper skjuter skarpt
© Iréne Svensson Räisänen (2022-05-16)
Om dikten
Jag skrev dikten i frustration över den svenska ansökan om att bli medlem i NATO. En organisation, som jag anser inte arbetar för fred på rätt sätt. Att den styrs av USA är också en försvårande omständighet i min värld.
Uppdatering: Sverige from. mars 2024 invald som medlem.
Läs också
Mina dikter Människan, Ilskans vingar, Vapnet, Kopplat, Civilisationer, Konflikter, Politik, Sandlådan, Valomöjlighet, Blå frukter, Kanske, Skriket, Trygghet och titta på min video 5 krigsdikter.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar