Då jag ser mot himlen där de svarta molnen dansar undrar jag: hur kan de glida så lätt med all denna gråt inom sig? Min sorg över människans grymhet tynger mig till jorden och förser mig med osynliga fotbojor.
© Iréne Svensson Räisänen (1995-04-20)
Innehåll
Om dikten
Den här dikten kom till under en kreativ period när jag startade om mitt liv och tog mitt skrivande på allvar. Jag gick en skrivarkurs där jag lärde mig att börja skicka runt det jag skrev. Den här dikten publicerades i Aftonbladet. Samtidigt hade jag en politiskt uppvaknande vilket speglas i den här dikten.
Den ingår i min diktsamling ”Jag ber inte om ursäkt”.
Läs också
Mina dikter Himmelsskrift, Sorg, Sorg II, Sorgesång, Hoppa av, Otakt och mitt blogginlägg Onda människor? Visst finns dom och titta på videorna Farmors sista dans och Vilken färg har döden?
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar