Händer

Händer

Uppdaterad 9 oktober 2023

Hand mot hand, händer
som möts, håller, slår, släpper
skriver dessa ord

© Iréne Svensson Räisänen (2021-10-02)

Om dikten

Hot och våld mellan kvinnor

Jag fick inspiration till dikten när jag läste en bok om våld mellan kvinnor.

Våld i samkönade förhållanden är tyvärr en verklighet som inte får förbises. Precis som i heterosexuella relationer kan det uppstå i samkönade förhållanden, och ta olika former både fysiskt, psykiskt och sexuellt.

Det är viktigt att komma ihåg att övergrepp inte är bundet till någon specifik sexuell läggning eller identitet. Att det inte är mindre mindre allvarligt eller smärtsamt i samkönade förhållanden än inte heterosexuella förhållanden. Det kan ske mellan personer av olika kön eller samma kön, oavsett om relationen är mellan två män, två kvinnor eller icke-binära personer.

Två killar bråkar

Det finns flera organisationer och resurser som erbjuder stöd och hjälp till personer som utsätts för brutalitet i samkönade förhållanden. Att informera sig om dessa resurser kan vara en viktig första steg för att stödja personer som behöver hjälp och skydd. Tyvärr är inte alla kvinnoorganisationer inte insatta i hur de kan hjälpa lesbiska men du kan ta kontakt med RFSL för att få veta var du kan vända dig.

Kom ihåg att det är viktigt att skapa en trygg, respektfull och stödjande miljö för alla människor, oavsett deras sexuella läggning eller identitet. Ingen förtjänar att bli utsatt för misshandel. Vi bör alla sträva efter att skapa en värld där kärlek och respekt är grunden för alla relationer. Och glöm inte bort att psykiskt våld är lika viktigt att bekämpa som fysisk.

Läs också

Finger i en bok

Mina dikten Näthat, Ljuset och titta på diktvideorna Skotten sliter itu sömnen och Tillfälligt besök.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Händer är skriven på versmåttet senryu.


Författare

  • Iréne Svensson Räisänen

    Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden. Dessutom gör jag hemsidor och bloggar till författare/poeter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen
Rulla till toppen