Hoppa till innehåll

Jakten på sommaren

Jakten på sommaren
Juni är ljuset
natten bevakar orden
gestaltningen flyr

© Iréne Svensson Räisänen (2019-06-30)

Om dikten Jakten på sommaren

Penna och papper

Jag låg vaken en natt i juni och ville gestalta den ljusa magiska juninatten men orden ville inte komma. Jakten på sommaren fick gå vidare.

AI om sommaren

AI-robot

Sommar är en av de fyra årstiderna och infaller mellan vår och höst. Den kännetecknas av varmare temperaturer, längre dagar och kortare nätter. I många delar av världen innebär sommaren också en period av semester och ledighet, då skolor och många arbetsplatser tar paus för sommarledighet.

Under sommaren blommar många växter, och djur är ofta mer aktiva. Många människor spenderar tid utomhus, njuter av aktiviteter som bad, vandring, picknickar och resor. Sommarens exakta längd och tidpunkt varierar beroende på vilken del av världen man befinner sig i, men i tempererade klimat infaller sommaren vanligtvis från juni till augusti på norra halvklotet och från december till februari på södra halvklotet.

Sommar

Sommaren är också en tid då solen står högre på himlen och dagarna är som längst, vilket kulminerar i sommarsolståndet, den längsta dagen på året. I Sverige och andra nordiska länder firas detta ofta med midsommarfiranden, som är en stor tradition med dans, mat och gemenskap.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Läs också

Läsa

Dikterna Sommarbo, Sommarregn, min samling sommardikter och se på videorna Försommar, Sommardikter och Sommar.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Jakten på sommaren är skrivet på versmåttet haiku.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×