Konflikten

Konflikten

Hjärna plus hjärta
konflikten där mellan
ständigt pågående

oavsett motiv eller mål
våld är aldrig lösningen

© Iréne Svensson Räisänen (2023-10-11)

Om dikten:

Israel Palestina

Hamas attack på Israel och sabotaget på den finska gasledningen som hände ungefär samtidigt är inspirationen till den här dikten.

Mer om angreppet

Konflikt

Hamas angrepp på Israel är en komplex och kontroversiell händelse som skapade spänningar i regionen.

I oktober 2023 genomförde Hamas, en palestinsk islamistisk terrorgrupp, angrepp på Israel. Detta ledde till en eskalering av våldsamheter och en försämrad säkerhetssituation i området. Hamas använde olika metoder, inklusive raketer och attacker mot civila mål, vilket resulterade i förlorade liv och materiella skador.

Angrepp

Orsakerna till angreppet är komplexa och omfattande och involverar långvariga politiska, territoriella och religiösa tvister mellan Israel och Palestina. Dessa tvister inkluderar frågor om land och resurser, mänskliga rättigheter och självbestämmande.

Våld leder sällan till verkliga lösningar, och det är alltid viktigt att söka fredliga och diplomatiska vägar för att lösa konflikterna. Att förstå och adressera de underliggande orsakerna till konflikten kan vara avgörande för att skapa en hållbar fred och stabilitet i regionen.

Läs också

Finger i en bok

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Konflikten är skriven på versmåttet tanka.


Författare

  • Iréne Svensson Räisänen

    Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden. Dessutom gör jag hemsidor och bloggar till författare/poeter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen
Rulla till toppen