Astrarna talar om hösten med starka substantiv undviker adjektiven och adverben doften av dill beskrivs som kräftspadsdoft, fullmåneklo samtalet mynnar ut i intet humlan går från blomma till blomma lyssnar nyfiket, skakar på huvudet mumlar om det söta och vackra
© Iréne S Räisänen (2014-08-22)
Innehåll
Om dikten
Dikten igår i min diktsamling Jag ber inte om ursäkt. Jag skrev dikten efter att ha gått omkring med min kamera på en väns kolonilott. Dt fick mig att skriva om om astrar, starka substantiv, adjektiv, adverb, humlor och om redigering.
Om den åttonde månaden
Den åttonde månaden i den gregorianska kalendern räknas som en del av sommaren i de flesta delar av världen på norra halvklotet. Namnet härstammar från det latinska ordet ”augustus”, som betyder ”vördnadsvärd” eller ”hedrad”. Månaden är uppkallad efter den romerska kejsaren Augustus.
I många delar av världen är det en tid för sommarsol och varma temperaturer. Det är också en månad då många människor tar semester och njuter av avkoppling och rekreation.
Förutom att vara en populär sommarmånad brukar det också vara tiden då skolor och universitet åter öppnar efter sommarlovet. Det är en tid då människor återgår till arbete och studier efter en tid av avkoppling och ledighet.
ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.
Läs också
Mina höstdikter, vinterdikter, vårdikter, sommardikter, Orduppror, Genom persiennen och gör övningen Skriv en augustihaiku.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar