Hoppa till innehåll

September

September
Nattdimman dansar
björklöven klär sig i gult
hösten tar över
bjuder på bär och svampar
fågelsträcken styr söder

© Iréne Svensson Räisänen (2020-09-05)

Om dikten

Smap och bär

Jag skrev dikten en dag i början på hösten när fukten och nattkylan tagit över. Men fortfarande fanns mycket kvar i naturen att njuta av. Inspirerad av en av många skogspromenader under årens lopp.

Om månaden

En månad som markerar övergången från sommar till höst. Det är en tid då dagarna blir kortare, temperaturen sjunker och naturen förbereder sig för den kalla årstiden.

Eftersom efter sommarlov och semestrar är det vanligt att människor återvänder till sina dagliga rutiner. Både skolor och arbetsplatser återöppnar efter sommaren, vilket innebär en övergång till en mer strukturerad vardag.

Månaden markerar formellt början av hösten på norra halvklotet. Träd och växter börjar genomgå förändringar i sina lövverk och färger. Bär och svampar börjar mogna och kan plockas i skogen. Det är en tid då naturen bjuder på rikedom och skönhet i form av höstfärger och skördefester.

Läs också

Läsa

Dikterna Första september, Höstöppet, Septembermorgon, Invasionen, Mörker och min samling med höstdikter.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

September är skriven på versmåttet tanka.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen