Med näsorna i vinden glänser vårt hår som silver varje rynka en sorg ny erfarenhet varje grått hår en seger första och denna kyss nuet är allt vi har allt vi är och kan begära med en räv bak varje öra går vi tillsammans mot guld
© Iréne Svensson Räisänen (2020-01-03)
Om dikten
Jag skev dikten till min fru när vi firade silverbröllop.
Ai om silverbröllop
Det betecknar 25-årsjubileet av ett äktenskap. Det är en traditionell högtidsdag då många par väljer att fira att de har varit gifta i ett kvarts sekel. Ceremonier eller festligheter kan anordnas för att hedra deras långvariga förbindelse och kärlek.
Dagen är ofta en tid för reflektion över de gemensamma åren och firas ibland med familj och vänner. Många par använder även jubileet som en tillfälle att förnya sina äktenskapslöften.
ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.
Läs också
Mina dikter Sov min älskade, Silverbröllop, Tillsammans och titta på diktvideorna Här är jag, Kärlekens sakrament, Silver Veranda mot solen, Jag ser min älskade, Bro som bär och Tillsammans.
Fler av mina dikter
Mina böcker