Jag-är-dikt är en koma-igång-och-dikta-övning. Du ska skriva två dikter som ska bli en när du är färdig..
Jag är-dikt, övning:
- Skriv en orimmad dikt där varje strof börjar med ”Jag är”. Högst sex strofer och sex rader i varje.
- Skriv sedan en dikt där varje strof börjar Jag är inte med samma antal strofer och rader.
- Till sist skriver du en dikt där du blandar stroferna från dem du just skrivit, antalet strofer, högst sex strofer och sex rader i varje.
Dela med dig
Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.
Läs också
Blogginläggen Varför skriver många dikter med stor bokstav på varje rad? och gör också övningarna Blankvers och Skriv en bokstavsdikt.
Jag älskar Herbert Joakim Berg
Nu behöver du bara fortsätta och skriva hela dikten.