Hoppa till innehåll

Rimmad dikt om Halloween

Skriv en rimmad dikt om halloween

Skriv en rimmad dikt om halloween är en skrivövning där du får träna på att rimma på ett bestämt tema.

Vad är Halloween?

En traditionell högtid som i USA firas den 31 oktober varje år. Ursprungligen kommer den från den keltiska festivalen Samhain, som firades för att fira slutet på sommaren och välkomna vintern. Högtiden har sedan dess utvecklats till en mer modern festlighet, främst i länder som USA och Storbritannien, men har även blivit populärt på andra håll i världen. och här i Sverige.

Under helgen klär sig människor ofta ut i olika kostymer, allt från läskiga monster till superhjältar och prinsessor. Det är också vanligt att utsmycka hemmen med spindelnät, pumpor och spöklika dekorationer. Många familjer går runt i grannskapet för att trick-or-treata, vilket innebär att barnen går från dörr till dörr och säger ”bus eller godis” för att få godis av grannarna.

Pumpor

En annan populär tradition är att snida pumpor och skapa jack-o’-lanterns. Det innebär att man karvar ut ansikten i pumpor och placerar ljus inuti dem för att skapa en mystisk och skrämmande effekt. Denna tradition sägs ha startat för att avskräcka onda andar från att komma in i hemmen under natten.

Utöver att klä ut sig och gå runt och samla godis är det vanligt att arrangera -fester och andra evenemang. Man kan till exempel titta på skräckfilmer, ordna spökhus eller delta i olika skräckövningar för att sätta stämningen.

Fladdermöss

Här i Sverige firar vi helgen på olika datum för att den inte ska krocka med Alla helgona helgen.

Skriv en rimmad dikt om halloween, övning:

Övning

Rimma om halloween, alla helgonen dag, frost, första snön eller arbetslöshet. Högst fem strofer med sex rader i varje med rimflätningen ababab per vers.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

Skrivtipset 7 tips på hur du skriver skräck och gör övningarna Skriv en Halloween-rysare, Skriv en rimmad skräckdikt och läs mina dikter Moteld och Sista oktober.

Fler skrivövningar

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen