Hoppa till innehåll

Skriv en Halloween-rysare

Skriv en Halloween-rysare

Skriv en Halloween-rysare är en skrivövning. Det är svårt att skriva en text som får nackhåren att resa sig.

Klyschfällan

Alltför ofta hamnar sådana berättelser i klyschfällan d.v.s. ord och uttryck som är utslitna och mist sin ursprungliga mening. Det lockar ofta fram skratt istället för att måla upp skrämmande bilder i läsarens huvud. För att slippa det ska du gestalta.

Se video

Jag rekommenderar att du ser min video om gestaltning.

Överraska

Den som läser en rysare vill bli rädd. För att du ska lyckas med det krävs att du överraska och samtidigt spela på läsarens egna rädslor.

Skriv en Halloween-rysare, skrivövning:

Övning

Skriv om din mardröm, festen, elavbrottet, vilse i skogen och mörkret eller aktiebörsen. Högst 6 500 tecken inklusive mellanslag.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

Läs också

Läsa

Läs också 7 tips på hur du skriver skräck och gör övningarna Skriv en rimmad dikt om Halloween, Skriv en rimmad skräckdikt och läs min dikt Moteld.

Fler blogginlägg

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer till “Skriv en Halloween-rysare”

  1. Dagen då djävulen tittade upp från sin underjordiska håla’råkade han få syn på en vacker brud och ville få kontakt med henne, men hur skulle det gå till-inte kunde han visa sej i päls,svans och horn’ då blev hon väl livrädd?Han funderade en stund och sen kom han på det.-Jag förvandlar mej till en liten gullig hundvalp. Simsala bim’ så satt det en liten söt valp vid skönhetens fötter.
    Som det inte såg ut att finnas någon ägare till hunden så lyfte bruden upp den i sin famn och bar hem den.Valpen’ni vet vem, lyftes ner på golvet i lägenheten
    o såg sej omkring.Men’ på soffan låg redan en annan valp o då vår lilla krabat närmade sej, hördes en röst som viskade-Stick’damen o soffan är upptagna!
    Den nytillkomna funderade-vem kan ha hunnit före mej och med samma grej?Då det blev kväll lyfte skönheten upp sina små gulliga vänner och gick o la sej-hundarna kurade ihop sej vid varsitt bröst.Vår lilla valp’ gäspade stort och såg sej omkring i mörkret och då’såg han det!Över den andres huvud svävade en gloria!! MVH Gladiatan

Iréne Svensson Räisänen
×