Äntligen dags för en ny skrivövning Skriv en Höstdikt. Den här gången får du träna på att rimma efter en bestämd rimflätning.
Innehåll
Se videon
Jag rekommenderar dig att se min video om rimflätning innan du gör övningen.
Skriv en höstdikt, övning:
Du ska skriva en dikt om hösten som rimmar enligt rimflätningen abab cdcd acac bdbd det vill säga fyra verser med fyra rader i varje.
Dela med dig
Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.
Läs också
Skrivövningarna Skriv en rimmad skräckdikt, Skriv en rimmad hyllningsdikt och min samling höstdikter.