Ny text till känd melodi är en skrivövning som handlar om rytm och att träna upp den.
Ny text till känd melodi, övning:
För att öva upp din känsla för rytm kan du skriva en ny text till en känd melodi. Varför inte ”Den blomstertid nu kommer”, ”Idas sommarvisa”, ”Du gamla du fria”, ”Vem tänder stjärnorna” eller ”Öppna landskap”?
Dela med dig
Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.
Gör också övningarna
Skriv en kärlekssonett, Skriv en limerick och Skriv en rimmad vårdikt.