Skriv till en bild är en skrivövning där du kan träna upp din fantasi i ditt skrivande. Dessutom kan du få inspiration till en ny novell,
Innehåll
Om fantasi:
Fantasi är en förmåga att skapa eller föreställa sig något som inte finns i verkligheten. Det är en kreativ tankeprocess som tillåter oss att skapa bilder, idéer och berättelser i våra sinnen. Fantasi kan vara en värdefull resurs inom konst, litteratur och innovation, då den öppnar dörrar till nya världar och möjligheter. Det är genom fantasin som vi kan utforska nya idéer, lösa problem och uppleva spännande äventyr utan begränsningar.
Skriv till en bild, övning:
Inspireras av bilden högst upp och skriv en novell på högst 6 500 tecken. Låt sen texten ligga i en månad innan du tar fram den och läser. Då kan du se på den med nya ögon och redigera den.
Dela med dig
Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.
Gör också skrivövningarna
Skrivövningarna Skriv en bilddikt, Skriv en dialog till en bild och Skriv en metafor för livet
Fler skrivövningar