Hoppa till innehåll

5 tips skriva essä

5 tips skriva essä

5 tips skriva essä. Jag fick nyligen en förfrågan om att skriva en essä på temat ”Medmänsklighet”. Det borde inte vara något problem. Fast det klart, jag har aldrig skrivit en tidigare. Men jag läst en hel del inom genren har jag gjort och temat borde passa mig. Dessutom vet jag i teorin hur en kort avhandling bör skrivas.

5 tips skriva essä, så gör du:

Tips
  1. Välj ett ämne. Språket ska vara korrekt men samtidigt personligt.
  2. I inledningen ska du presentera ämnet, sätta in det i ett sammanhang och avsluta med din frågeställning som ska besvaras i resten av essän.
  3. Mitten bör innehålla argumentera för och emot frågeställningen. Du bör öppet redovisa din syn på argumenten.
  4. Slutet bör innehålla ditt svar på frågeställningen. Har du inget bör du avsluta med en ny fråga eller konstaterande kring den ursprungliga frågan.
  5. Källförteckning.

Att vet hur men ändå inte

Misslyckas

Punkt 1  och 5 har jag klart. Jag har valt ut en poet som jag ska skriva om, en som jag kan utan och innan. Sen är det tvärstopp. Nåja det kommer väl att lösa sig. Deadline är i maj 2015 så jag har tid på mig.

Uppdatering, november 2020:

Uppdatering

Jag skrev en dikt istället för en essä. Nåja, jag är ju trots allt i första hand poet.

Läs också

Blogga

Blogginlägget 7 tips på hur du skriver en novell.

Fler blogbinlägg

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×