Möter du kärlek
som inte kväver syret
inte trycker ner
som lyfter din själ mot skyn.
Ta den i famn och tacka!
© Iréne Svensson Räisänen (2010-02-14)
Om dikten:
Jag skrev dikten till min älskade fru dagen då kärleken firas runt om i världen.
AI om kärlek
Kärlek är ett av de mest universella och djupt kända mänskliga känslorna, ett komplext samspel av affektion, närhet, passion och engagemang. Den finns i olika former och intensiteter, från platonisk kärlek, vänskap och altruism till romantisk och ovillkorlig kärlek. Kärlek kan sägas vara en drivkraft för många av människans handlingar.
I poesi kan kärlek utforskas på ett otal sätt, från passionens brinnande flam till kärlekens stillsamma varma glöd. Poeter använder ofta bildspråk och metaforer för att förmedla känslor och erfarenheter som väcks av kärlek, vilket ofta resulterar i vackra, tänkvärda och gripande verk.
ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.
Läs också
Mina dikter Alla hjärtans dag II, Kärleken II, Två hjärtan, Kärlek på äldre dagar och titta på videon Kärlekens sakrament och gör övningen Skriv en kärleksdikt.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar
Så vackert och sant! Tänk att möta någon som låter dig blomma ut! Det är kärlek!