Skriv en kärleksdikt

Skriv en kärleksdikt

Uppdaterad 9 mars 2023

Skriv en kärleksdikt är en skrivövning. Många vill skriva om dikter om kärlek och många gör det också fast det är ett av dom svåraste ämnena att ge sig på.

Undvika klyschor

Det är alltför lätt att börja stapla klyschor på varandra. Därför delar jag med mig av en övning där du får träna på att undvika den fällan.

Skriv en kärleksdikt, övning:

Skriv en orimmad dikt om kärlek utan att använda orden eller böjningar på kärlek, du, jag, min, din, älska, älskade, kvinna och man. Försök också att undvika adjektiv och adverb. Använde istället aktiva verb och beskrivande substantiv. Högst fem verser med sex rader i varje.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

Läs också

Finger i en bok

Läs gärna mina kärleksdikter Kärleken, Kärleken II och titta på videon Kärlekens sakrament och gör övningarna Skriv en kärleksdikt, Skriv en brevnovell, Skriv ett kärleksbrev och Skriv en kärlekssonett.

Fler blogginlägg

Författare

  • Iréne Svensson Räisänen

    Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 30-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden. Dessutom gör jag hemsidor och bloggar till författare/poeter.

3 reaktioner på ”Skriv en kärleksdikt”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen
Rulla till toppen