Kärleken sitter i förarsäter hos oss tålmodig och stark
© Iréne Svensson Räisänen (2014-02-14)
Innehåll
Om dikten:
Jag skrev dikten till Alla hjärtans dag och tillägnar dikten min älskade fru, Tuulikki.
AI om Alla hjärtans dag
Alla hjärtans dag, även känd som Sankt Valentins dag, är en högtid som firas den 14 februari varje år. Det är en dag då människor visar sin uppskattning till varandra, ofta genom att skicka kort, blommor eller presenter. Traditionen har sitt ursprung i de kristna och antika romerska traditionerna där helgonet Sankt Valentin ofta förknippas med den romantiska känslor.
Med tiden har dagen kommit att bli en kommersiell högtid i många länder, där det förväntas att par ska spendera tid tillsammans och ge varandra presentera som bevisa på att de älskar varandra. Det är också en dag då vänner och familj kan visa vad de känner för varandra genom små gåvor eller handlingar av uppskattning.
ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.
Läs också
Mina dikter Alla hjärtans dag, Alla hjärtans dag II, Två hjärtan, Trumfkort, Kärlekens tid och titta på videon Kärlekens sakrament och gör övningen Skriv en kärleksdikt.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar
Så rätt. Låt den alltid styra. ?
Tack för att du läser, Anette! 🙂
Önskar dig en fin Alla hjärtans dag.