Hoppa till innehåll
Kärleken
Kärleken sitter
i förarsäter hos oss
tålmodig och stark

© Iréne Svensson Räisänen (2014-02-14)

Om dikten:

Lesbiskt kärlekspar

Jag skrev dikten till Alla hjärtans dag och tillägnar dikten min älskade fru, Tuulikki.

AI om Alla hjärtans dag

AI-robot

Alla hjärtans dag, även känd som Sankt Valentins dag, är en högtid som firas den 14 februari varje år. Det är en dag då människor visar sin uppskattning till varandra, ofta genom att skicka kort, blommor eller presenter. Traditionen har sitt ursprung i de kristna och antika romerska traditionerna där helgonet Sankt Valentin ofta förknippas med den romantiska känslor.

Med tiden har dagen kommit att bli en kommersiell högtid i många länder, där det förväntas att par ska spendera tid tillsammans och ge varandra presentera som bevisa på att de älskar varandra. Det är också en dag då vänner och familj kan visa vad de känner för varandra genom små gåvor eller handlingar av uppskattning.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Läs också

Läsa

Mina dikter Kärleken II, Alla hjärtans dag, Alla hjärtans dag II, Två hjärtan, Trumfkort och titta på videon Kärlekens sakrament och gör övningen Skriv en kärleksdikt.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Kärleken är skriven på versmåttet senryu.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer till “Kärleken”

Iréne Svensson Räisänen
×