Nära slutet nu det sista andetaget allt är förlåtet i dödens väntrum, kärlek skammen, skulden är betald
© Iréne Svensson Räisänen (2023-05-17)
Om dikten:
Jag tillägnar dikten kvinna som fött mig men som jag inte kallat för mamma. Hon vars tid är utmätt och som är på väg att gå över till andra sidan.
Titta också på
Videon Festen, läs dikterna Till andra sidan, Dödsdansen, Sammanfattning och Sorg lika olika.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar
Tack!
Ja, för eller senare…
tvingas vi möta döden,
även allt annat i livet: olyckor, förluster, tragedier och krig…
och makthavare som har blundat för sina små och stora misstag!
Döden är rättvis!
Tack! 🙂 Ja, döden är verkligen rättvis. Ingen kommer undan. Inte heller de som har mest blod på sina händer.