Näthat

Näthat

Uppdaterad 24 augusti 2023

Hatets ansikte dolt
bakom skärmens svarta ord
slår undan benen
sår rädsla, släcker motstånd
tystar demokratins röst

© Iréne Svensson Räisänen (2015-03-15)

Jag ber inte om ursäkt pocket

Om dikten:

Hatande smiles

Ingår i min diktsamling Jag ber inte om ursäkt. Jag skrev dikten när jag under en period utsattes för stora mängder hat på nätet och märkte att det tystade ner mig. Extremhögern var redan då aktiva, spridde sitt hat, misstro och uppviglade andra att ta efter. Dödshoten polisanmälde jag alltid och gör så fortfarande. Tyvärr fick det här till följd att jag drog mig för att skriva om vissa ämnen som hbtqi, homofobi, rasism, mångfald m.m. Periodvis tystnade jag helt. Idag krävs det att jag och alla andra som står upp för mänskliga rättigheter, demokrati, allas rätt att vara sig själv och älska vem vi vill och mångfald.Nu är jag inte tyst längre.

Läs också

Finger i en bok

Mina dikter Händer, HBTQI, Säkerhetsläget, blogginlägget Diktandet får mig att överleva och titta på diktvideorna Skotten sliter itu sömnen och Tillfälligt besök och lyssna på poddavsnittet Näthat, vad är poesi och lyssnardikt från Malmö och gör övningen Skriv en dikt mot näthat.

Fler av mina dikter

Näthat är skriven på versmåttet tanka.


Författare

  • Iréne Svensson Räisänen

    Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 30-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden. Dessutom gör jag hemsidor och bloggar till författare/poeter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen
Rulla till toppen