I dessa tider när mycket är osäkert är det dags – skriv en insändare. Vi har krig i Europa, klimatkris och demokratin i Sverige är hotat. Då är det dags att göra din röst hörd.
8 tips Skriv en insändare, övning:
- Rubrik) Rubriken ska visa vad du vill framföra och väcka läsarens intresse.
- Inledning) Presentera din åsikt eller det du vill förmedla.
- Bakgrund) Ge en kort bakgrund för att sätta in läsaren i saken.
- Argumentera) Dags att argumentera för din åsikt. Hänvisa till fakta och en person som stödjer din åsikt.
- Motståndares argument) Presentar motståndarens argument för att på så sätt övertyga läsaren.
- Motargument) Nu är det dags för dina motargument.
- Avslutning) Avsluta genom att sammanfatta och återanknyta till inledningen. Uppmana läsaren att agera.
- Signatur) Använd ditt för- och efternamn. På så sätt visar du läsaren att du står för din åsikt och blir trovärdig.
Dela med dig
Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.
Gör också skrivövningarna
Skrivövningarna Skriv en krönika om klimatet och Skriv en dikt mot näthat.