Hoppa till innehåll

Oktober

Oktober
Morgondimman slår

hål i nattens mardrömmar

solen vaknar yr


Dimman bjuder upp

mörkret vänder bort blicken

solen tackar ja


Solen valsar fram

sjunker trött i havets famn

väcker nattdimman

© Iréne Svensson Räisänen (2017-10-20)

Om dikten

Höstblad

Dikten är ett av mina experiment att skriva en dikt med flera haiku. Den här är den enda hittills som jag publicerat. Jag har inte skrivit särskilt många sådana, vet egentligen inte varför. Formatet borde passa mig. Nu blir jag inspirerad och ska se om jag får ihop några till liknande dikter.

Att skriva en dikt som består av flera haiku kan vara en kreativ utmaning och ett sätt att utforska och experimentera med olika versformer. Haikudikten är traditionellt sett en kort, opretentiös form som fångar ögonblicksbilder och naturens skönhet.

Genom att kombinera flera haiku i en dikt kan du skapa en övergripande berättelse eller en känslomässig underton som kan förstärka dikten och ge den en djupare dimension. Det kan också vara ett sätt att utforska olika stämningar, teman eller perspektiv i en och samma dikt. Genom att sätta ihop flera haiku får du möjligheten att skapa en enhetlig helhet samtidigt som du behåller haikuns specifika stil och korthet.

Läs också

Läsa

Dikterna Vilse i Oktober, Oktoberdikt, Dröm, min samling av höstdikter och titta på videon Oktober.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Oktober är en dikt som består av tre haiku.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen