Oktober diktvideo

Oktober diktvideo består av en dikt med tre haiku och senryu. Dikten skrev jag 2017. Jag läser dikter och illustrerat den.

AI om året tionde månad

AI-robot

En månad full av övergångar och kontraster. Naturen förbereder sig för vinterns vila medan vi människor avnjuter de sista varmare dagar.

Löven skiftar i en färgkaskad av orange, röd och gult, innan de sakta faller till marken. Det är en tid för mysiga kvällar inomhus, där man kan tända ljus och kanske njuta av en varm dryck medan vinden viner utanför.

Denna tid på året är också rik på traditioner och firanden. I många länder firas skördefester för att tacka för årets skörd, och Halloween eller Allhelgonaafton är högtider som många ser fram emot, med sina spöklika dekorationer och lekfulla rysningar.

Höstlöv

Men det är också en månad för reflektion. Dikter som tematiserar oktober fångar ofta denna blandning av skönhet och melankoli, övergången från liv till död i naturen.

Månaden bär med sig ett löfte om förnyelse, där det gamla faller bort för att ge plats åt kommande nya början. Månaden är tiden att omfamna både det gångna och det kommande, en tid för att lagra energi och förbereda sig för årets mörkare och kallare del.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Oktober diktvideo är gjord för YouTube

YouTube logga

Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.

Läs också

Läsa

Läs gärna dikterna Oktober, Vilse i Oktober, Oktoberdikt och titta också på Samtal i augusti och Fler videor.

Iréne Svensson Räisänen
Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

2 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen

Upptäck mer från Iréne Svensson Räisänen

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa