Två hjärtan i takt februariköld råder apelsiner och varmt te skriver våra namn i snön kysser fingrarna varma
© Iréne Svensson Räisänen (2013-02-14)
Ur diktsamlingen Släck inte elden.
Innehåll
Om dikten:
Jag skrev dikten till min fru, Tuulikki, på Alla hjärtans dag.
Om Alla hjärtans dag
Alla hjärtans dag, också känt som ”Valentinsdag”, är en årlig händelse som firas den 14 februari i Sverige och runt om i världen. Det är en dag för romantik och kärlek, där människor ofta utbyter kort, blommor, choklad och andra gåvor för att fira sina relationer och kärlek till varandra.
Det är vanligt att par går ut på romantiska middagar eller planerar speciella aktiviteter för att fira dagen tillsammans. Även om det traditionellt sett har varit mer förknippat med romantisk kärlek, har det blivit allt vanligare att också fira Alla hjärtans dag med vänner och familjemedlemmar.
ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar
Läs också
Mina dikter Alla hjärtans dag, Alla hjärtans dag II, Kärleken, Kärleken II, Nattfjärilar och titta på videon Kärlekens sakrament och gör övningen Skriv en kärleksdikt.
Åh vilka finstämda rader!
Hit ska jag återkomma:)
Mycket fin, kärleksfull och varmt tänkvärd tanka som darrar mitt hjärta. (ska inte februariköld vara ett ord?)
Lena: Tack!
Du är välkommen tillbaka. 😉
Yvonne: Tack!
Du har rätt, självklart är det ett ord.