Hoppa till innehåll
Tystnad råder
Skriken i mörkret
far genom väggar och tak 
tänder eldarna
händerna över tunnorna
lyssnar efter tystnaden

Om dikten:

Hemlösenheten står inte högst på agendan, i Sverige håller vi gärna tyst om den.

© Iréne Svensson Räisänen (2021-11-20)

AI om hemlöshet

AI-robot

I Sverige är det en fråga som ofta befinner sig i skuggan av andra samhällsproblem, trots att den påverkar tusentals individer. Statistiken och studier visar på en komplex bild där hemlöshet inte bara innebär avsaknaden av tak över huvudet men även inkluderar personer som lever i tillfälliga boenden eller de som saknar ett kontrakt för sitt boende.

De faktorer som bidrar är många och varierade, inkluderande personliga kriser som arbetslöshet, skulder, missbruk eller hälsoproblem. I Sverige har den ansträngda bostadsmarknaden, framförallt i storstäderna, gjort att många inte har råd med eller hittar en bostad, vilket bidrar till ökad risk för hemlöshet.

Det finns initiativ och organisationer som arbetar för att stötta personer utan bostad och som strävar efter att hitta långsiktiga lösningar på problemet. Dessa inkluderar både statliga insatser och ideella organisationers arbete. Trots detta förblir hemlösheten en utmaning för samhället som kräver fortsatta insatser.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Läs också

Läsa

Mina dikter Allas lika värde, Södertälje, Tillfälligt besök, Tystnad och titta på videorna Rop från förorten och Ensamhet.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Tystnad råder är skriven på versmåttet tanka.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×