Splittrade själar – Om dissociation, antologi

Splittrade själar – Om dissociation, är antologi som jag har läst under sommaren. Det ska sägas direkt, jag visste inte mer om dissociation än att det kan ingripa multipla personligheter. Min okunskap och erfarenhet var stor, trodde jag, för det visade sig att jag själv också haft känning av diagnosen. Så för mig personligen har det varit en aha-upplevelse att läsa den här antologin.

Läs merSplittrade själar – Om dissociation, antologi

Om det inte hänt hade jag inte blivit, dikter av Magnus R Lindgren (Lea Libri)

Om det inte hänt hade jag inte blivit (Lea Libri), är en talande titel för Magnus R Lindgrens första diktsamling. Blandningen av radbrytna dikter, prosadikter och haiku handlar alla om uppbrott. Om människan före, under och efter brytningen.

Poeten slå fast det svåra i att veta om det är dags att gå, och i så fall till vad, i den inledande dikten Fågelns flykt.

Läs merOm det inte hänt hade jag inte blivit, dikter av Magnus R Lindgren (Lea Libri)

MITT NAMN ÄR dikter av EliSophie Andrée

MITT NAMN ÄR, en diktsamling av EliSophie Andrée utgiven av Smockadoll förlag är verkligen en knytnäve rakt i ansiktet. Det är poesi av en poet som är förbannad på vårt ojämställda samhälle. På hur skillnaderna mellan kvinnor och män gör heterosexuella relationer svåra att få att hålla. Hur rädslan för att utsättas för sexuella övergrepp och våld kolliderar med jagets längtar efter kärlek.

Läs merMITT NAMN ÄR dikter av EliSophie Andrée

Pin It on Pinterest