Skrivövning: Kärleksdikt som rimmar

Skrivövning: Gestaltning

Att skriva en bra kärleksdikt är inte lätt och ska den dessutom rimma är det extra svårt. Varför? Därför att det är lätt att ta till alla klyschor och upprepa vad man redan läst i allt för många andra dikter. Och rimmandet har en förmåga att ta över på bekostnad av diktens innehåll.

Skriv en dikt med högst sju strofer, verser, med fyra rader i varje som ska rimma enligt abab och har samma antal stavelser i de rader som rimmar.

Lägg gärna upp resultatet av ditt övande i SkrivarSidans avdelning i medlemsforumet för de här skrivövningarna. Lycka till!

[tags]dikta, rimma, kärleksdikt, kärleksdikter, kärlek, skrivövning, skrivövningar, skrivtips, skriv, skriva, skrivande, författande[/tags]och Intressant

3 tankar på “Skrivövning: Kärleksdikt som rimmar”

  1. Jag skriver ofta små kärleksdikter till min fru som jag älskar mer än allt.
    Jag brukar skita i att rimma, det blir mycket bättre då, det är bättre att tänka på takten som blir när man läser upp det högt. Men också att ”smaka på orden” är de liksom sköna att säga så är det bra ord i en kärleksdikt, undvik vassa och negativa ord. Ibland får man rimmen av sig själv, som en bonus, kanske bara en strof som rimmar eller två och kan man då lägga det sist som en avslutning så blir det helt perfekt.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest