Skriv kärleksdikt som rimmar

Skriv kärleksdikt som rimmar

Uppdaterad 13 februari 2023

Skriv kärleksdikt som rimmar är en skrivövning med ett skrivtips. Du får träna på att rimma och att skriva om kärlek.

Att skriva en bra kärleksdikt är inte lätt och ska den dessutom rimma är det extra svårt. Varför? Därför att det är lätt att ta till alla klyschor och upprepa vad man redan läst i allt för många andra dikter. Och rimmandet har en förmåga att ta över på bekostnad av diktens innehåll. Försök hitta en egen personlig vinkel som inte är privat.

Skriv kärleksdikt som rimmar, övning:

Skriv en dikt med högst sju verser med fyra rader i varje som ska rimma enligt abab, varannan rad, och har samma antal stavelser i de rader som rimmar.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

Gör också övningarna Skriv en kärleksdikt, Skriv en kärleksnovell, Skriv en rimmad hyllningsdikt, Skriv rimmad dikt om våfflor, Skriv en rimmad sportlovsdikt och titta på videon Radbrytning – Video.

Fler skrivövningar

Skriv kärleksdikt som rimmar är en skrivövning

Författare

  • Iréne Svensson Räisänen

    Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 30-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden. Dessutom gör jag hemsidor och bloggar till författare/poeter.

3 reaktioner på ”Skriv kärleksdikt som rimmar”

  1. Jag skriver ofta små kärleksdikter till min fru som jag älskar mer än allt.
    Jag brukar skita i att rimma, det blir mycket bättre då, det är bättre att tänka på takten som blir när man läser upp det högt. Men också att ”smaka på orden” är de liksom sköna att säga så är det bra ord i en kärleksdikt, undvik vassa och negativa ord. Ibland får man rimmen av sig själv, som en bonus, kanske bara en strof som rimmar eller två och kan man då lägga det sist som en avslutning så blir det helt perfekt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen
Rulla till toppen