Skriv en augustidikt

Skriv en augustidikt är en skrivövning. August är en speciell månad då semestern och sommaren tar slut för många. För andra är den en nystart när till exempel arbetat, skolan börjar eller skrivarkursen startar. Vad är Augusto för dig? Ta reda på det och rimma för allt vad du värd.

Skriv en augustidikt, övning:

Övning

Dikten ska rimma och ha högst tre verser med sex rader i varje och rimflätning ababab ababab ababab . Tänk på att fånga det som du tycker utmärker augusti. Se till så rimmen inte tar över på bekostnad av innehållet.

Vad är rimflätning?

Rimflätning är en diktteknik där man kombinerar olika ord eller fraser så att rimmen bildar ett mönster eller fläta. Det är en avancerad form av rimning som ofta används i mer komplexa dikter, såsom sonetter eller andra former av metriska och rytmiska dikter.

Rimma

I rimflätning används olika rimljud i en bestämd ordning för att skapa en intressant och sammanhängande struktur i dikten. Denna teknik kan vara utmanande och kräva noggrant tänkande och kreativitet för att hitta ord som passar ihop och samtidigt följer det önskade rimflätningsmönstret.

Rimflätning är ett sätt att addera djup och elegans till dikter genom att använda ljudlikheter på ett mer intrikat sätt än i vanlig rimning. Det är en teknik som ofta används av erfarna poeter för att skapa diktverk som är både estetiskt tilltalande och innehållsmässigt rika.

Exempel på rimflätning:

Rimflätningen i den dikt kan skrivas med stora eller små bokstäver, så här: ababab eller ABABAB. I en dikt med flera verser fortsätter alfabetet ababab cdcdcd efefef osv. Det finns också utvecklade rimmönster som i en sonett.

Dela

Dela gärna med dig här i en kommentar till det här inlägget.

Läs också

Läsa

Mina dikter Augustiorkestern, Augusti, Augusti II Sommaren säger hej då och titta på min video Samtal i augusti.

Fler skrivövningar

Iréne Svensson Räisänen
Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen

Upptäck mer från Iréne Svensson Räisänen

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa