Många tycker november är mörk och tröttsam. Vad tycker du? I skrivövningen Skriv en senryu om november får du träna på ett versmått som liknar det gamla och populära japanska haiku.
Vad är en senryu?
Se min video om versmåttet senryu.
Skriv en senryu om november, övning:
Skriv en senryu, 3 rader med 5 stavelser i första, 7 i andra och 5 i sista. Ta ut svängarna ordentligt om november.
Dela med dig
Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.
Titta också på
Videon Vad är skillnaden på en haiku och en senryu?, gör övningen Skriv en tanka om november, Gestalta november, läs dikterna November och Snölängtan.