Hoppa till innehåll

Gestalta november

Gestalta november

Gestalta november är en övning där du får träna på att skapa bilder i läsarens huvud. Den här gången av en av årets mörkaste månader.

SE MIN VIDEO

Jag rekommenderar att du ser min video innan du gör övningen

Gestalta november, övning:

Övning

Gestalta november, mörker, hopplöshet, hopp eller längtan utan att nämna just det du gestaltar. Högst 15 ord.

Om november

En månad som ofta förknippas med mörker och kyla. Det är en övergångsperiod mellan hösten och vintern, då naturen förbereder sig inför den kommande vintersäsongen. Bladen på träden har nästan helt fallit av och landskapet är präglat av en förfallande skönhet.

Novembermuffins

I november blir dagarna kortare och nätterna längre, vilket ger en känsla av mystik och introspektion. Mörkret omfamnar oss och bjuder in till reflektion och eftertanke. Det är en tid då vi söker tröst och värme inomhus, omfamnade av mjuka filtar och varma drycker.

Men november bär också med sig en underliggande längtan och hopp. Trots det kalla och mörka finns det en slags magi i denna månad. Vi längtar efter det som kommer efter, efter att få uppleva julefriden eller vintersportens äventyr. Det är en tid då vi kan drömma om framtiden och skapa planer för det nya året.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

Gör också skrivövningarna

Skrivövningarna Gestaltning, Gestalta istället för att informera, Gestalta utan adjektiv, Skriv en senryu om november och läs skrivtipset Gestaltning.

Fler skrivövningar

Gestalta november är en skrivövning.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×